Бұл технологияның көмегімен, саумал ұнтақ күйінде суда тез ериді және қалпына келтірілген сүт жаңағана сауылған сүтке бірегей ұқсас, ол өзінің тағамдық және биологиялық құндылығын, құрылымын, түсі мен иісін іс жүзінде өзгертпейді.
Егер сіз есептеулер жүргізсеңіз, онда біздің ұнтақтан алынған 200 мл қалпына келтірілген сүт бір стакан жаңа сығылған шырыннан немесе бір кесе жақсы кофеден гөрі қымбат емес, бірақ оның организмге жағымды әсері арқылы ол әлдеқайда құнды.
Оның жоғары құны келесі факторлармен түсіндіріледі:
• бие тәулігіне 10-12 литр сүт өндіреді. Біз жануарларды күтуге арналған неміс стандарттарын орындаймыз және биеден күніне 3 литрден аламыз, қалғаны – құлынға қалады.
• 10 литр сүтті өңдеген кезде шамамен 1 кг мұздатылған кептірілген ұнтақ алынады.
• Өнімнің пайдалы қасиеттері мен сапасын сақтау үшін біз қымбат энергияны қажет ететін неміс сублиматорларын қолданамыз. Сублиматорға сүтті қоюдан бастап ұнтақты алуға дейін бір сублимация циклі шамамен 50 сағатты алады.
• Барлық қасиеттерді сақтау үшін, сақтау кезінде көп қабатты алюминийді вакуумды қаптама қолданылады.
• Өнімнің өзіндік құнына шектеулі өндіріс әсер етеді.
Қазақстандық және халықаралық зертханалар мен институттар көптеген физика-химиялық және клиникалық зерттеулер жүргізді. Олардың барлығы сублимацияланған сүтте барлық пайдалы қасиеттер мен белсенді компоненттер сақталатынын растайды. Толығырақ ақпаратты мына жерден қарауға болады.
Құрамындағы бие сүті мүмкіндігінше әйел адамның сүтіне ұқсас. Бие мен әйел адамның сүті альбумин тобына жатады, өйткені казеин протеиндеріне қарағанда сарысуы көп ақуыздар көп, сондықтан олар оңай сіңіріледі.
• Әр түрлі аурулардың ауырлығына байланысты SAUMAL-ды тамақтанудан жарты сағат бұрын күніне үш-бес рет 200-250 мл мөлшерінде ішу керек.
• Алдын алу және жалпы сауығу үшін таңертең күніне бір рет 200-250 мл ішуге болады, таңғы астан жарты сағат бұрын.
• 6 айлық балаларға күніне бірнеше рет 50-150 мл-ден беруге болады
Биенің сүтінде аллергиялық реакция тудыруы мүмкін биологиялық белсенді компоненттер болғандықтан, алдымен қасықпен кішкене ұнтақты сынап көріңіз және дененің реакциясын қарастырыңыз.
Қолданудың басында сіз 50-100 мл кішкентай дозадан бастай аласыз. Әр түрлі ағзалар бие сүтіне әртүрлі әсер етеді. Алғашқы бес күнде нәжісті босаңсытуға болады, бірақ бұл дененің бейімделуіне байланысты жоғалады.
SAUMAL-ды қасықпен жеуге болады, салқындатылған ботқаға, йогуртқа, айранға қосуға болады, немессе смузи жасауға болады. Ең бастысы – қатты ыстықтан аулақ болу.
Жануарлардан алынатын барлық сүт өнімдерінен бие сүтінің құрамы ана сүтіне анағұрлым жақын екендігі дәлелденді. Лактоза құрамына байланысты бие сүті өте тәтті және балаларға ұнайды.
Нәрестелер үшін, әрине, ең жақсы тамақтану – бұл емшек сүті. Бірақ статистика әйелдердің шамамен 30% -ы түрлі себептермен емізбейтінін айтады. Сиыр немесе ешкі сүтінен жасалған сүт формулалары жақсы алмастырғыш болып табылады, бірақ көбінесе сүт казеині аллергиялық реакция береді. Мұндай жағдайларда казеин мен альбумин тобының ақуыздары аз, сондықтан аллергенділігі аз өнімдерді сынап көруді ұсынамыз.
6 айдан бастап педиатрмен кеңескеннен кейін балаларға SAUMAL-ды күнделікті қосымша тамақ түрінде қолдануды ұсынамыз.
Германиядағы Фильдерштад клиникасының балалар неврологиясының жетекшісі, педиатрия және жасөспірімдер медицинасы маманы, доктор Рене Мадлин, мезгілсіз туылған балаларға бие сүтін тағайындайды.
Ресей ғылым академиясындағы нәресте тамақтану институты біздің өнімге зерттеу жүргізіп, нәрестенің 70% қажеттілігінің
SAUMAL-да бар деген қорытындыға келді.
SAUMAL құрамы туралы толығырақ ақпаратты сайттан табуға болады.
Алкогольді ішімдіктерді ішер немесе той алдында, 200 мл SAUMAL-ды ішуді, содан үйге оралғаннан кейін тағы 200 мл ішуді ұсынамыз. Таңертең тағы 200 мл ішуге болады, солай сіз әдеттегідей бас ауруы мен әлсіздік сезінбейтін боласыз.
Химиотерапиямен бірге жанама әсерлердің арасында жүрек айну, тәбеттің болмауы және иммунитеттің төмендеуі бар. Дәл осы жанама әсерлерден бие сүті көмектесе алады. Ішек микрофлорасын қалпына келтіруі перистальтиканы жақсартады, сонымен қатар асқазан-ішек ыңғайсыздығы мен жүрек айнуын азайтады. Лизоцим, лактоферрин, иммуноглобулиндер мен биологиялық белсенді пептидтердің көптігі арқасында бие сүті иммундық жүйені нығайтуға айтарлықтай көмектеседі.
Белгісіз себептермен, кейбір жағдайларда бие сүтін тұтынуы қажетті инсулин деңгейін төмендетіп жіберді. Сондықтан инсулиннің қажеттілігін анықтау үшін тұрақты гликемиялық бақылау қажет.
Бие сүтінің құрамындағы бутират колоноциттердің (ішектің эпителий жасушалары) жақсы күйде болуына көмектеседі, бұл аурудың асқынуына жол бермейді.