Саумал – жаңа сауылған (жаңа піскен) бие сүті, дәмі тәтті. Саумалды ашыту арқылы көшпелі халықтардың қымызының әйгілі сусыны алынады. Біздің ата-бабаларымыз ана сүтінің жетіспеушілігінен оны саумалмен алмастырды және дәрілік мақсатта да қолданған.
Биенің сүті ерекше биохимиялық құрамға ие, егер оны 2-3 сағат ішінде өңдей алмаса, ол өзінің пайдалы қасиеттерін жоғалта бастайды. Еуропадағы бие сүтінің ең ірі өндірушісі Zollman Stutenmilch Gmbh неміс компаниясы 50 жылдан астам уақыт бойы кептіру технологиясы бойынша жұмыс жасайды.Біз осы компаниядан бие сүтін мұздатудың ең озық технологиясын сатып алдық.
Бұл технологияның көмегімен, саумал ұнтақ күйінде суда тез ериді және қалпына келтірілген сүт жаңағана сауылған сүтке бірегей ұқсас, ол өзінің тағамдық және биологиялық құндылығын, құрылымын, түсі мен иісін іс жүзінде өзгертпейді.

Егер сіз есептеулер жүргізсеңіз, онда біздің ұнтақтан алынған 200 мл қалпына келтірілген сүт бір стакан жаңа сығылған шырыннан немесе бір кесе жақсы кофеден гөрі қымбат емес, бірақ оның организмге жағымды әсері арқылы ол әлдеқайда құнды.
Оның жоғары құны келесі факторлармен түсіндіріледі:
• бие тәулігіне 10-12 литр сүт өндіреді. Біз жануарларды күтуге арналған неміс стандарттарын орындаймыз және биеден күніне 3 литрден аламыз, қалғаны – құлынға қалады.
• 10 литр сүтті өңдеген кезде шамамен 1 кг мұздатылған кептірілген ұнтақ алынады.
• Өнімнің пайдалы қасиеттері мен сапасын сақтау үшін біз қымбат энергияны қажет ететін неміс сублиматорларын қолданамыз. Сублиматорға сүтті қоюдан бастап ұнтақты алуға дейін бір сублимация циклі шамамен 50 сағатты алады.
• Барлық қасиеттерді сақтау үшін, сақтау кезінде көп қабатты алюминийді вакуумды қаптама қолданылады.
• Өнімнің өзіндік құнына шектеулі өндіріс әсер етеді.

Қазақстандық және халықаралық зертханалар мен институттар көптеген физика-химиялық және клиникалық зерттеулер жүргізді. Олардың барлығы сублимацияланған сүтте барлық пайдалы қасиеттер мен белсенді компоненттер сақталатынын растайды. Толығырақ ақпаратты мына жерден қарауға болады.

0,5 кг құрғақ бие сүтінен шамамен 5 литр алуға болады.
SAUMAL азық-түлікке арналған жеті қабатты, вакуумдық пакетке салынған. Пакеттің қабаттарының бірі – алюминий фольгасы, ол ұнтақты өндірілген күннен бастап 24 ай ішінде -20 ° С-ден + 27 ° C температурада құрғақ жерде сақтауға мүмкіндік береді. Вакуумдық қаптаманы ашқаннан кейін оны 20 күн ішінде қолданған жөн. Ашық пакетті салқын, құрғақ жерде сақтаңыз zip-жапқышы жабық болуға тиіс.
SAUMAL saumal.kz сайтында тапсырыс беруге болады, сонымен қатар дәріханаларда, спорт дүкендері мен супермаркеттерде сатып алуға болады. Сауда нүктелерін saumal.kz сайтынан қарауға болады.
Қазақстанның жетекші ғалымдарының, сондай-ақ олардың еуропалық әріптестерінің пікірінше, Саумал ас қорыту жүйесінің ең көп таралған ауруларын емдеуде керемет әлеуетке ие. Ол терапевтік өнім болып саналады және метаболизмнің бұзылуымен байланысты ауруларды емдеуде, суықтың алдын алу және қатерлі ісік ауруының алдын-алу құралы ретінде қолданылады. Биенің сүті қан айналымын жақсартады, ер адамның потенциалын жоғарылатады, ағзаның қалпына келу процесін жылдамдатады, иммундық күйді реттейді және қартаю процесін баяулатады.
Бір ғана қарсы көрсетілім бар: жеке төзімсіздікпен (сүт аллергиясы) қолдану мүмкін емес. Сүт аллергиясы – бұл организмдегі сүт ақуызының казеиніне реакциясы. Кейбір адамдар сиыр сүтіне теріс реакция береді, бірақ олар әдетте бие сүтіне төзеді. Басқалары ешқандай сүт өнімдерін тұтына алмайды.
Құрамындағы бие сүті мүмкіндігінше әйел адамның сүтіне ұқсас. Бие мен әйел адамның сүті альбумин тобына жатады, өйткені казеин протеиндеріне қарағанда сарысуы көп ақуыздар көп, сондықтан олар оңай сіңіріледі.
Бірінші күні кейбір адамдар нәжісті босата бастауы мүмкін. Дене мен фермент жүйесі сүтке бейімделетіндіктен, бұл әсер тоқтайды. Әдетте бұл 3-5 күнді алады.
Сүт ішкеннен кейінгі жағымсыз сезімдердің себебі лактаза жетіспеушілігі, адамның туа біткен/немесе лактаза ферментінің деңгейі төмендеген кезде болуы мүмкін. Дене бейімделуіне байланысты жағымсыз сезімдер, әдетте, 5 күн ішінде өтеді.
Өнімді кептіру үшін біз неміс технологиясына сәйкес сублимацияны қолданамыз. Сублимация – өнімді кептіру әдісі, алдымен 55 градусқа дейін терең мұздату жасалады. Содан кейін 30 градусқа дейін қыздыру болады, сонымен бірге вакуум қолданылады, соның арқасында су алынып, өнім сұйық фазадан өтіп, қатты денеден ұнтақ күйіне өтеді. Барлық сублимация циклі 50 сағатты алады. Мұндай кептіру өнімнің барлық пайдалы қасиеттерін сақтайды. Ал сиырдың сүті жоғары температурада кептіріледі.
Ия, біз өз сүтімізді еуропалық жабдыққа 15 секунд ішінде жұмсақ жылыту арқылы 72 градусқа дейін қысқа уақытқа қыздыру әдісімен пастерлейміз. Бұл сүтте барлық патогендік бактерияларды өлтіру үшін жеткілікті. Егер сіз пастерленбеген сүтті қолдансаңыз, қауіпті бактериялар денеге еніп, терапевтік әсердің орнына сіз денсаулығыңызға зиян тигізе аласыз.
Жоқ, SAUMAL дәрі емес, бұл функционалды тамақ. Функционалды тамақтану – бұл олардың компоненттерінің адам ағзасына жағымды әсер ететін тамақ өнімдері. Біздің өнім – аминқышқылдарының, дәрумендердің, микроэлементтердің ерекше табиғи кешені.
Барлық витаминдік кешендер сияқты біздің өнімді 1-3 айлық курспен ішу керек, біз жылына 2 рет ұсынамыз. Сонда ғана сіз SAUMAL-дың денсаулығыңызға әсерінен нақты оң нәтиже аласыз. SAUMAL-ды қысқа мерзімді пайдалану сізге ұзақ әсер алуға мүмкіндік бермейді. Кейбір адамдар профилактикалық түрде күнделікті және жыл бойы ішеді.
Келесі мөлшерде ұсынамыз:
• Әр түрлі аурулардың ауырлығына байланысты SAUMAL-ды тамақтанудан жарты сағат бұрын күніне үш-бес рет 200-250 мл мөлшерінде ішу керек.
• Алдын алу және жалпы сауығу үшін таңертең күніне бір рет 200-250 мл ішуге болады, таңғы астан жарты сағат бұрын.
• 6 айлық балаларға күніне бірнеше рет 50-150 мл-ден беруге болады
Биенің сүтінде аллергиялық реакция тудыруы мүмкін биологиялық белсенді компоненттер болғандықтан, алдымен қасықпен кішкене ұнтақты сынап көріңіз және дененің реакциясын қарастырыңыз.
Қолданудың басында сіз 50-100 мл кішкентай дозадан бастай аласыз. Әр түрлі ағзалар бие сүтіне әртүрлі әсер етеді. Алғашқы бес күнде нәжісті босаңсытуға болады, бірақ бұл дененің бейімделуіне байланысты жоғалады.
Биенің сүтінің классикалық дәмін 1:10 жылы сумен сұйылту арқылы алуға болады. Мысалы, 2-3 ас қасық – сәйкесінше 200-250 мл жылы сумен сұйылтылған 20-25 грамм өнім. Суды дәміне қарай көп немесе аз қосуға болады.
SAUMAL-ды қасықпен жеуге болады, салқындатылған ботқаға, йогуртқа, айранға қосуға болады, немессе смузи жасауға болады. Ең бастысы – қатты ыстықтан аулақ болу.
Еуропада қазірдің өзінде 40-тан астам бие сүтін өндірушілер бар. Өндірушілер Германия, Австрия, Франция, Бельгия, Испания, Словения, Голландия, Италия. Биенің сүті мұздатылған, табиғи, мұздатылған кептірілген, капсула және таблетка түрінде шығарылады. Сабын, кремдер, сусабындар, душқа арналған гельдер сияқты косметикалық өнімдер де бие сүтінің негізінде өндіріледі. АҚШ-та бельгиялық компания псориаз мен экземаны емдеу үшін қатырылған кептірілген сүт капсулаларын сатады. Мысалы, Испанияда шамамен 240 дүкен мұздатылған бие сүтін сатады. Еуропада мұздатылған кептірілген ұқсас өнімнің бағасы 1 кг үшін 700 еуроға жетеді.
Өздеріңіз білесіздер, біздің ата-бабаларымыз балаларға әрдайым саумал берген. Саумал тіпті нәресте сусыны деп саналды және көптеген ересектер бие сүтін ішпеді, бірақ қымызды жақсы көрді.
Жануарлардан алынатын барлық сүт өнімдерінен бие сүтінің құрамы ана сүтіне анағұрлым жақын екендігі дәлелденді. Лактоза құрамына байланысты бие сүті өте тәтті және балаларға ұнайды.
Нәрестелер үшін, әрине, ең жақсы тамақтану – бұл емшек сүті. Бірақ статистика әйелдердің шамамен 30% -ы түрлі себептермен емізбейтінін айтады. Сиыр немесе ешкі сүтінен жасалған сүт формулалары жақсы алмастырғыш болып табылады, бірақ көбінесе сүт казеині аллергиялық реакция береді. Мұндай жағдайларда казеин мен альбумин тобының ақуыздары аз, сондықтан аллергенділігі аз өнімдерді сынап көруді ұсынамыз.
6 айдан бастап педиатрмен кеңескеннен кейін балаларға SAUMAL-ды күнделікті қосымша тамақ түрінде қолдануды ұсынамыз.
Германиядағы Фильдерштад клиникасының балалар неврологиясының жетекшісі, педиатрия және жасөспірімдер медицинасы маманы, доктор Рене Мадлин, мезгілсіз туылған балаларға бие сүтін тағайындайды.
Ресей ғылым академиясындағы нәресте тамақтану институты біздің өнімге зерттеу жүргізіп, нәрестенің 70% қажеттілігінің
SAUMAL-да бар деген қорытындыға келді.
SAUMAL құрамы туралы толығырақ ақпаратты сайттан табуға болады.
Сүт өнімдеріне жеке төзімсіздігі бар адамдарда аллергиялық реакция болуы мүмкін, өйткені бие сүтінде биологиялық белсенді компоненттер бар. Алдымен SAUMAL-ды шектеулі мөлшерде сынап көруге кеңес береміз.
Жүкті әйелдерге SAUMAL-ды тамақтану рационына қосуды ұсынамыз. Біздің өнім амин қышқылдарға, дәрумендер мен минералдарға бай сондықтан әйелдер мен ұрықтың денсаулығын сақтау үшін өте пайдалы болады. SAUMAL-да фолий қышқылының болуы әсіресе пайдалы. Зерттеулер жүктіліктен бірнеше ай бұрын фолий қышқылын күнделікті қолдану 80% жағдайда ұрықтың туа біткен ақауларының пайда болу қаупін азайта алатындығын көрсетті.
SAUMAL алкогольді құлдырау кезінде өте жақсы көмектеседі, өйткені оның құрамында С және В дәрумендерінің көп мөлшері бар.С дәрумені – бұл жақсы антиоксидант және организмнен бос радикалдарды кетіреді, ал В дәрумені бауырға жүктемені жеңуге көмектеседі.
Алкогольді ішімдіктерді ішер немесе той алдында, 200 мл SAUMAL-ды ішуді, содан үйге оралғаннан кейін тағы 200 мл ішуді ұсынамыз. Таңертең тағы 200 мл ішуге болады, солай сіз әдеттегідей бас ауруы мен әлсіздік сезінбейтін боласыз.
SAUMAL қарт адамдарға тиімді екендігін көрсетілген. SAUMAL құрамында «бақыт гормоны» – сератонин өндірісін анықтайтын триптофан сияқты бос аминқышқылы бар. Өздеріңіз білетіндей, сератонин шоколадта да бар. Бұл гормон көңіл-күйді жақсартады, стрессті жеңілдетеді және депрессиямен күреседі. Егде жастағы клиенттердің барлығы дерлік ұйқы мен тәбеттің жақсарғанын байқады. SAUMAL-дың пробиотикалық қасиеттеріне байланысты тағамның қорытылуы мен ассимиляциясы жақсарады. Клиенттер энергияның толқуын сезінеді.
Біз хирургиялық және жарақаттан кейін адамдардың денсаулығын тез қалпына келуін белгілейміз. SAUMAL-ды операциядан бұрын және одан кейін қабылдауға кеңес береміз. Иммундық жүйе күшейтіліп, гемоглобин тез қалпына келеді.
Радиациялық терапия кезінде бие сүтін қабылдау ұсынылмайды, өйткені ол тотығу процестеріне негізделген және бие сүті күшті антиоксиданттық қасиетке ие. Радиациялық терапияға дейін және одан кейін бие сүті денені радиациялық терапиядан сәтті өтіп, дененің тез қалпына келуіне көмектеседі. Мұндай агрессивті емнен ішек қатты зақымданады биенің сүті ішек микрофлорасын едәуір қалпына келтіруге көмектеседі. Биенің сүті ағзаны қалпына келтіру және сау ішек микрофлорасын қалпына келтіру процестерін тездетеді, сонымен бірге ағзаның қорғанысын тездетеді.
Химиотерапиямен бірге жанама әсерлердің арасында жүрек айну, тәбеттің болмауы және иммунитеттің төмендеуі бар. Дәл осы жанама әсерлерден бие сүті көмектесе алады. Ішек микрофлорасын қалпына келтіруі перистальтиканы жақсартады, сонымен қатар асқазан-ішек ыңғайсыздығы мен жүрек айнуын азайтады. Лизоцим, лактоферрин, иммуноглобулиндер мен биологиялық белсенді пептидтердің көптігі арқасында бие сүті иммундық жүйені нығайтуға айтарлықтай көмектеседі.
Биенің сүтінде көп қанықпаған майлар бар, мысалы Омега-3 және Омега-6, амин қышқылы метионин, В3 (никотин қышқылы) және В5 (пантотен қышқылы) – осы заттардың барлығы қандағы холестеринді төмендетуге және қан қысымын қалыпқа келтіруге белсенді ықпал етеді.
Биенің сүтінде сиыр сүтіне қарағанда көп қант бар екеніне қарамастан, диабетиктер оны ішуге мүмкін. Есіңізде болсын, сүт аз мөлшерде қабылданады, сондықтан тәулігіне бие сүтін тұтынған кездегі қант мөлшері аз болады.
Белгісіз себептермен, кейбір жағдайларда бие сүтін тұтынуы қажетті инсулин деңгейін төмендетіп жіберді. Сондықтан инсулиннің қажеттілігін анықтау үшін тұрақты гликемиялық бақылау қажет.
SAUMAL-да өте пайдалы альбумин ақуыздары бар, олар денеге тез сіңіп, оны нәрлейді, бұл физикалық жаттығулар кезінде маңызды. SAUMAL-да денені тез қалпына келтіретін көптеген микроэлементтер бар.
Биенің сүтінің қабынуға қарсы әсері Крон ауруынан туындаған ішек қабынуын азайтуға көмектеседі. Сонымен қатар, бие сүтінің пребиотикалық әсері сау ішек флорасын сақтауға және жаңа аурудың алдын алуға көмектеседі.
Бие сүтінің құрамындағы бутират колоноциттердің (ішектің эпителий жасушалары) жақсы күйде болуына көмектеседі, бұл аурудың асқынуына жол бермейді.
Биенің сүті ағзаға жасартатын және қалпына келтіретін әсер береді, метаболизмді қалыпқа келтіреді, қантүзу қасиетке ие және қан құрамын, жүрек-тамыр жүйесінің жұмысын жақсартады. Тиісінше, бұл ер адамның потенциалына жақсы әсер етеді, репродуктивті және жыныстық белсенділікті арттырады.
SAUMAL-ды өндіру үшін Джабе тұқымындағы қазақ жылқысы қолданылады.
Бізде 2500 сауын бие бар.
Жылқы фермалардан айырмашылығы, біздің жылқылар табиғи ортада, бұл жылқыларды өсіруге және бие сүтін жоғары сапалы алуға мүмкіндік береді. Биелердің денсаулығын сақтау үшін зоотехникалық жұмыстардың толық кешені жүргізіледі. Азық өндіретін өзінің фермасы бар. Заманауи зертхана барлық кезеңдегі өнімдердің сапасын бақылайды. Біз жануарлармен берекелі қарым-қатынастамыз тек рұқсат етілген мөлшерде сүт аламыз және неміс стандарттарын ұстанамыз.
Біздің кәсіпорын Қарағанды облысының Осакаров ауданында орналасқан. Кәсіпорында 30000га жайылым бар ол экологиялық таза аймақта жайласқан және «Бұйратау» мемлекеттік ұлттық табиғи паркімен шектеседі.
SAUMAL өндірісінде Zollmann Stutenmilch Gmbh неміс компаниясының заманауи сублимация технологиясы қолданылады. Сүт машинасын, пастеризаторларды, сублиматорларды, ішетін ыдыстар мен құбырларды қамтитын барлық технологиялық жабдықтар ең жақсы еуропалық өндірушілерден сатып алынды. Компания тіпті Германиядан өнімнің сенімді сақталуы үшін көп қабатты алюминий қаптамасын алып келеді.